T-kullen föddes 28 juli!
 
e. Eurowenban Turbo u. KORAD LP1 LP2 SUCH Grejaskogens Maia
   

Nu är T-kullen här! 6 valpar, 4 hanar och 2 tikar! Alla är svarta.
P g a rådande omständigheter så har vi valt att låta Maia och valparna vara kvar hos matte Ida, Jan-Erik och Barbro på Jebas Kennel. Jag kan inte med ord beskriva min tacksamhet för hjälpen!!
Titta gärna in på Idas hemsida för att se bilder och följa med i Idas blogg vad som händer just nu.

Av valparna förväntar oss lite halvgalna hundar med mycket fart i. Är du intresserad av valp så kontakta mig på tel. 070-5553338 eller skicka ett mail till grejaskogen@hotmail.com

Pappa Turbo är en importkille från Australien som överraskat oss med att ha en hel del krut i sig.
Han är ingen hjälte som skyddar en mot faror om natten, utan överlåter det snällt till matte. ;)
Men han är mycket trevlig i arbete och en av de bästa spårhundarna vi har i träningsgänget för tillfället. Föremålstokig, kampglad och lättbelönad. Blev skrämd av smällare och har fått jobba med skotten efteråt. Nu ligger han helt lugnt när Sara skjuter, men Sara har valt att tävla både lägre och högre spår, utan platsliggning.

HD grad B, ED ua, Patella ua, Ögon ua
Genomfört MH (skott 1)
Godkänt elitspår
HP, BIR-valp (inoff) utst.

Saras rader om Turbo:
Turbo är en herre med minst sagt stor personlighet, grym arbetslust och ganska mycket humör.
Roligare arbetshund får man leta efter. Hans största fördel är nog just hans arbetslust! Han är med på allt, är lättlärd och lättmotiverad. Än så länge har vi bara tävlat spår, godkänt i elitspår, men förhoppningsvis ska vi starta i lägre sök inom en snar framtid. Som spårhund är han jättefin, koncentrerad och mycket spårnoga. Han har väldigt lätt för att skapa minnesbilder, på gott och ont,
han är väldigt medveten om allt han gör när vi tränar och minns det! Man får fundera ganska mycket själv. Han är en utmaning, men ändå inte. =) Till vardags är han ganska lugn, inte stökig i närheten av andra hundar osv.
Nu kommer jag inte på nå't mer, förutom att han är världens underbaraste och den knäppaste hund jag har träffat, man måste träffa honom för att förstå! :)

Mamma Maia är säkerheten personifierad! Inget skrämmer denna tjej som står med alla tassarna på jorden och bara vet att hon är värd sin vikt i guld! :)
Jobbar som Besöks- och terapihund tillsammans med matte.

HD grad A, ED ua, Patella ua
Genomfört MH (skott 1)
KORAD 144 p (gamla)

Uppflyttad till högre klass spår
1:a pris lydnadsklass 2
SUCH, BIR, BIG-5 utst.

Idas rader om Maia:
Maia är mattes ögonsten, go och mysig och är med på allt vi genomför här i livet, en levnadsglad tjej som älskar livet. Hon är en enkel hund, anpassar sig efter det miljöer som hon infinner sig i. Är väldigt stabil och självsäker i sig själv, hon är pigg och alert och är med på det flesta aktiviteterna så länge hon har något att vinna på det.  Maia är väldigt trevlig och social, gillar kampa och leka. Har lätt för att gå igång på aktivitet och samtidigt så har hon väldigt lätt för att koppla av, hon har en jätte bra ONOFF knapp.

Hemma så tror Maia att det är hon som bestämmer, hon styr och bossar över grabbarna i flocken, men hon kommer i konflikt med damerna med den attityden.  Så hemma så for hon inte bo med "stora syster". Hos hennes mormor och morfar, så finns det en katt som heter Tiger som hon gillar att jaga. När hon är där så gillar hon att ställa till med olika hyss, som att springa på diskbänken och leta efter mat, och reta gallfeber på mormor.

Terapihunden Maia: det är ett mycket passande yrke för henne. Vi jobbar där med människor inom handikappomsorgen och äldreomsorgen. Hon är super duktig med vårdtagarna, hon är lugn och balanserad och hon gillar att sitta i knä och mysa med dom. Får hon nå'n gotta av dom så är hon deras vän för livet.

Maia är superduktig hund i spårskogen, jobbar jättebra så länge det är variation i spåret, med det menar jag att hon måste få uppgifter att lösa i skogen för att hon ska jobba på som bäst. Hon är uppflyttad till högre klass spår.  Vi har tävlat en del i lydnadsklasserna, hon har LP1 och LP2 vi jobbar just nu med lite olika moment i lydnkl 3, funkar jättebra. Men hon är inte riktigt färdig än för att startas. I utställningsringen så har det ju visat sig att Maia är en stjärna, hon har ju plockat 3 cert av 4 möjliga försök på utställningar. Hon har godkänt anlagsprovet för bevakning, men pga för långa avstånd till träning så har det inte blivit att vi har fortsatt.


Valparnas stamtavla
Eurowenban Turbo AUSTCH
Eurowenban Full On Aces
AUSTCH
Tollbar Top Gun
Eurowenban Minuet
Spinifex Bonnie Spinifex Paddy
Spinifex Berryl
KORAD LP1 LP2 Grejaskogens Maia
 
 LP1 TJH KORAD
Leagården's Brasse
TJH LP1 SLCH SBCH
SUCH KORAD
Billy
GK VALLH PR KORAD
LP1 SUCH INTUCH
Jejmic's Lea
LP1 LP2 TJH SUCH
Nemårs Babsan
Nemårs Åtello
TJH SUCH
Cukid's Abigaile
Inavelsgrad: 0%